Mijn herseninfarct..
Home
Hoe het was begonnen
Nu werk ik niet meer
ActiGait
Mijn tweede leven
Contactformulier

In 2003 heb ik van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen een Ness L300 aangemeten gekregen. Deze was op proef. Het was eigenlijk niet in orde, want mijn knieprothese ‘zakte’ af. Daarom kon ik de L300 niet gebruiken. Daar werd gezegd, over 6 maanden dan komt OttoBoch met iets nieuws. Van 6 maanden moest ik echter 3 jaar wachten.

Maar in juni 2009 kreeg ik dan uiteindelijk de ActiGait van OttoBock.

Een ActiGait bestaat uit 4 onderdelen: een elektrode die de elektrische prikkels doorgeeft aan de spieren, een ontvanger, een controlekastje en een druksensor. Tijdens een kleine operatie worden de elektrode en de ontvangen ingebracht in het been. Hierdoor kan het systeem uw voetheffer spieren laten werken op de druk op de knop, zonder dat u hiervoor zelf dagelijks ingewikkelde voorbereidingen hoeft te treffen.

De druksensoor in uw schoen voelt wanneer u de voet van de grond gaat tillen tijdens het lopen. Hierdoor wordt op het juiste moment de prikkel naar de spieren gegeven om aan te spannen, zodat de voet tijdens het lopen wordt opgetild. Met het controlekastje regelt u de sterkte van de elektrische prikkels.

Ik heb vanaf juli 2009 de ActiGait nou elke dag in en hij is fantastisch. Als ik loop zonder Actigait dan loop ik met een ‘zwalkvoet’.

Maar met de ActiGait loop ik weer (bijna) goed en heb ook niet het gevoel dat mensen naar mij kijken.

 

www.ottobock.nl

Gerard Coenen | gc.coenen@kpnmail.nl