Mijn herseninfarct..
Home
Hoe het was begonnen
Nu werk ik niet meer
ActiGait
Mijn tweede leven
Contactformulier
Nu werk ik niet meer...

Voor de Samen Verder werk ik nog veel, als bestuurslid voor Noord-Brabant. Samen Verder is een vereniging om mensen deelgenoot te maken wat er met iemand misschien kan gebeuren die een CVA krijgt. Door mijn Samen Verder (in eerste instantie) ging ik beter tot mijn positieven komen als waar dan ook. In het bestuur zat ik er alleen maar bij. Ik kon niet zeggen of ik het er wel of niet mee eens was. Later begon ik ja en nee te zeggen. Nog veel later een beetje te praten. Ik doe voor Samen Verder het Contactblad. Iedere 3 maanden geven wij dat uit en dat gaat naar 350 personen in de provincie Noord-Brabant.

Verder zijn wij bij de website. Ik verzorg de hele computer website in mijn eentje. Dat kan omdat ik nog een hand heb maar ook omdat ik nog goed kan communiceren. Ik doe ook mee aan het Platform Gehandicapten te Waalre. Op woensdag ga ik naar Dommelhoef in Eindhoven. Hier help ik mensen om, net als ik gedaan heb, om weer aan de slag te gaan met een computer.

Verder doe ik wat aan de Seniorenraad in Waalre en ben ik bezig met het Liac te Waalre (centrum voor vrijwillige dienstverlening) om de ouderen wat begeleid vervoer te regelen.Ik zit elke dinsdag en donderdag bij Afasiecentrum. Daar leer ik mensen met Afasie met de computer om uiteindelijk weer te spreken.

Verder heb ik mijn computer en zit daar elke dag aan.Ik doe ook elke morgen opnieuw mijn fitness. Tot 40 á 50 minuten op een klimstok werken en aan het fitnesstoestel. Ik kan daar inmiddels zo´n 8 á 9 oefeningen op.Verder doe ik elke morgen opnieuw de Ness Handmaster. ´s-Morgens om 5 of 6 uur pak ik 45 minuten de Handmaster om te trainen. Dat heeft me erg veel goed gedaan. De artsen hebben gezegd dat, als er 1000 mensen zijn die een CVA hebben, er niemand is die dezelfde CVA heeft. En dat is waar.

Waar de meeste artsen zeggen, na een jaar is het herstel wel voorbij, vergeet dat maar. Na 7 jaar ga ik nog steeds door en ik vindt nog steeds dat ik beter praat en ook mijn hand gaat nog steeds vooruit.Ja, ik was eenzaam. Zeker in dat eerste jaar. Ik was vroeger van huis uit vertegenwoordiger en ik moest heel veel praten. Maar plotsklaps viel alles weg.. Helemaal. 

Dat is wat eenzaamheid kan betekenen.. Samen Verder is een vereniging om mensen deelgenoot te maken wat er met iemand misschien kan gebeuren die een CVA krijgt. Door mijn Samen Verder (in eerste instantie) ging ik beter tot mijn positieven komen als waar dan ook. In het bestuur zat ik er alleen maar bij. Ik kon niet zeggen of ik het er wel of niet mee eens was. Later begon ik ja en nee te zeggen. Nog veel later een beetje te praten. Ik doe voor Samen Verder het Contactblad. Iedere 3 maanden geven wij dat uit en dat gaat naar 350 personen in de provincie Noord-Brabant.

Verder zijn wij bij de website. Ik verzorg de hele computer website in mijn eentje. Dat kan omdat ik nog een hand heb maar ook omdat ik nog goed kan communiceren.I k doe ook mee aan het Platform Gehandicapten te Waalre.  Op woensdag ga ik naar Dommelhoef in Eindhoven. Hier help ik mensen om, net als ik gedaan heb, om weer aan de slag te gaan met een computer. Verder doe ik wat aan de Seniorenraad in Waalre en ben ik bezig met het Liac te Waalre (centrum voor vrijwillige dienstverlening) om de ouderen wat begeleid vervoer te regelen.

Ja, ik was eenzaam. Zeker in dat eerste jaar. Ik was vroeger van huis uit vertegenwoordiger en ik moest heel veel praten. Maar plotsklaps viel alles weg.. Helemaal. 

Dat is wat eenzaamheid kan betekenen.

Gerard Coenen | gc.coenen@kpnmail.nl